Uutiset

22.03.2011

Markku Marttalasta myynti- ja markkinointijohtaja

Markku Marttala on nimitetty Forssa Printin myynti- ja markkinointijohtajaksi 1. huhtikuuta 2011 alkaen.

Hän on aiemmin työskennellyt Helkama Forste Oy:n myynti- ja markkinointijohtajana sekä tätä ennen yli kymmenen vuoden ajan myyntitehtävissä ABB:n ja Fläkt Woodsin palveluksessa.01.12.2010

Forssa Printille uusi toimitusjohtaja

DI Matti Käki aloittaa Forssa Printin (Acta Print Oy ja Forssan Kirjapaino Oy) toimitusjohtajana 1. helmikuuta 2011.

Hän on aiemmin työskennellyt Hansaprint Oy:ssä yksikönjohtajana ja Hansaprint Direct Oy:n toimitusjohtajana.


01.10.2010

Acta Printin ja Forssan Kirjapainon yhteinen nimi on nyt virallisesti Forssa Print

Konsernimme kahden yrityksen kokemus, monipuoliset tilauspainotoiminnot ja joustava asiakaspalvelu yhdistyvät tästä päivästä lähtien saman liiketunnuksen alle.

Uusi asiakaslupauksemme Paino oikeilla asioilla kuvastaa vastuullista tapaamme toimia. Paneudumme toiveisiisi aidosti ja innostuneesti ja opastamme sinua oikeisiin valintoihin. Meillä on tahto ja taito tarjota ratkaisu monipuolisiin paino- ja jälkikäsittelyn tarpeisiisi.


01.07.2010

Forssan Kirjapainolle PEFC-sertifikaatti

DNV Certification Oy/Ab on myöntänyt Forssan Kirjapaino Oy:lle PEFC-CoC-sertifikaatin. Sertifikaatti on vakuutus siitä, että käytössämme on metsäperäisten tuotteiden alkuperäketjun hallintajärjestelmä, jossa käyttämämme paperin raaka-aine ei tule kiistanalaisista lähteistä.

Hallintaj√§rjestelm√§ll√§ todennetaan tuotteisiin k√§ytettyjen, sertifioiduista metsist√§ tulevien puuraaka-aine-erien kulkeutumisketju mets√§st√§ tuotteeseen asti. Raaka-aineen alkuper√§√§ seurataan tuotannon eri vaiheissa varastokirjanpidon avulla. Painotalolla, jolla on k√§yt√∂ss√§√§n mets√§per√§isten tuotteiden alkuper√§ketjun hallintaj√§rjestelm√§ (PEFC-CoC), on oikeus k√§ytt√§√§ tuotteissaan PEFC-tuotemerkki√§. Merkin k√§ytt√∂oikeuden my√∂nt√§√§ PEFC Suomi ‚Äď Suomen Mets√§sertifiointi ry.

Asiakas voi liittää PEFC-merkin painotuotteensa aineistoon, kun tuote painetaan sertifioidussa painotalossa vaatimukset täyttävälle sertifioidulle paperille. Valmiin painotuotteen mukana asiakkaalle toimitetaan myös PEFC-dokumentaatio tuotteesta.

Lisätietoa sertifikaatista PEFC Suomen WWW-sivuilla osoitteessa
www.pefc.fi

Acta Print ja Forssan Kirjapaino ovat 1.10.2010 alkaen Forssa Print.


29.06.2010

Tampereen tuotantolaitokselle uusi arkkipainokone

Forssan Kirjapaino -konserni on tilannut Tampereen tehtaalleen 5-värisen B1-formaatin lakkayksiköllä varustetun Heidelberg Speedmaster XL 105 -painokoneen. Uusi kone tulee lähinnä aikakauslehtien kansituotantoon korvaamaan vanhan Speedmaster CD 102 -koneen. Koneen on tarkoitus olla tuotantokäytössä joulukuussa 2010.

Speedmaster XL 105 edustaa painokoneiden uusinta sukupolvea ja se pitää sisällään käytännössä kaiken tuotantoa tehostavan nykyaikaisen automatiikan. Koneessa on spektrofotometrinen laadunmittaus- ja ohjausjärjestelmä eli painokoneen sisällä sijaitsevat lukupäät hoitavat värien ja rekisterin säädöt. Uuden koneen suurin nopeus on 18.000 kierrosta tunnissa ja suurinta nopeutta voidaan ajaa hyvin laajalla materiaalivalikoimalla.

‚Äď On luonnollista, ett√§ painokalustoa pit√§√§ uudistaa aika-ajoin, sanoo konsernin toimitusjohtaja Seppo Aaltonen.¬†¬†
‚Äď Samalla taataan asiakkaiden kannalta t√§rke√§t tekij√§t - toimitusvarmuus ja hyv√§ laatu. Tehokkaat ja tuottavat laitteet varmistavat n√§m√§ asiat.

Acta Print ja Forssan Kirjapaino ovat 1.10.2010 alkaen Forssa Print.


08.06.2010

Acta Print ja Forssan Kirjapaino ovat 1.10. alkaen Forssa Print

Forssan Kirjapaino -konsernin tilauspainotoiminnot, jotka koostuvat Acta Print Oy:n ja Forssan Kirjapaino Oy:n tilauspainoista, ottavat käyttöön yhteisen toiminimen. Tilauspainotoimintojen uusi nimi on 1.10.2010 alkaen Forssa Print.

Forssan Kirjapaino -konserni

Forssan Kirjapaino -konserni sai alkunsa vuonna 1920 perustetusta perheyrityksestä. Nykyiseen muotoonsa konserni laajeni syksyllä 2007 Forssan Kirjapaino Oy:n ostaessa Acta Print Oy:n liiketoiminnat.

Tänä päivänä Forssan Kirjapaino -konsernin tilauspaino on täyden palvelun painotalo, joka tuottaa sekä kotimaisille että kansainvälisille asiakkailleen korkealaatuisia painotuotteita. Painolaitokset sijaitsevat Forssassa ja Tampereella sekä myyntikonttorit Helsingissä, Tukholmassa ja Moskovassa.

Forssan Kirjapaino -konsernin liikevaihto vuonna 2009 oli 75,2 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 420 henkilöä.


28.04.2010

Acta Print Oy:stä Suomen Laatuyhdistyksen jäsen

Suomen Laatuyhdistys on kutsunut Acta Print Oy:n päättäväksi yhteisöjäsenekseen.

Suomen Laatuyhdistyksen jäsenyritykset ja julkisyhteisöt toimivat keulakuvina ja esimerkkeinä muille suomalaisille organisaatioille. Ne ovat johtamisessaan, verkostotaidoissaan, innovatiivisuudessaan ja yhteiskuntavastuullisuudessaan omien alojensa edelläkävijöitä - tai haluavat kehittyä sellaisiksi.


29.01.2010

Forssan Kirjapaino Oy:lle Joutsenmerkki

Forssan Kirjapaino Oy on nyt joutsenmerkitty painolaitos.

Haluamme ympäristömerkittyjen painotuotteiden avulla tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden toteuttaa omaa ympäristön huomioon ottavaa linjaustaan ja samalla myös viestiä siitä omille asiakkailleen.

Joutsenmerkitty tuote täyttää tiukat ympäristö-, laatu- ja turvallisuusvaatimukset. Vaatimukset perustuvat elinkaariajatteluun eli ne huomioivat tuotteen raaka-aineen, valmistuksen, käytön ja hävittämisen tai uusiokäytön ympäristövaikutukset.

Myös Acta Print Oy on sitoutunut noudattamaan Joutsenmerkin asettamia vaatimuksia.


19.03.2009

Acta Print Oy:stä sertifioitu painolaitos

Acta Print Oy:lle myönnettiin SFS-ISO 14001 -ympäristösertifikaatti 12.2.2009. Standardin mukaisesti yhtiö noudattaa ympäristölainsäädäntöä ja viranomaisten määräyksiä sekä huolehtii siitä, että henkilöstöllä on riittävät tiedot oman työnsä vaikutuksista ympäristöön. Koko henkilöstö kantaa vastuun ympäristöön kohdistuvan rasituksen vähentämisestä.

Acta Print oy noudattaa toiminnassaan jatkuvan parantamisen periaatetta ja kehittää toimintaansa ympäristöystävällisempään suuntaan mm. investoimalla uuteen ympäristöä säästävään teknologiaan.

Johdonmukaisesta, pitkäjänteisestä ja laadullisesta työstä luonnon ja ympäristön hyväksi kertoo myös se, että Acta Print Oy on jo aikaisemmin sitoutunut noudattamaan Pohjoismaisen ympäristömerkin (Joutsenmerkki) ja SFS-ISO 9001 -laadunhallinnan standardin asettamia vaatimuksia.

Myös Forssan Kirjapaino Oy:llä on DNV:n myöntämä SFS-ISO 14001 -ympäristösertifikaatti.