Opas pdf-tiedostona:

 
         

Graafien tuominen QuarkXpressiin

Graafit tehdään yleensä CorelDraw:ssa, FreeHandissa tai Illustratorissa. Sävykuvien tapaan kuvakirjastoista poimitut graafit kannattaa kierrättää FreeHandin kautta, jotta turhilta tulostusongelmilta vältytään. Erityistä huomiota tulee kiinnittää kuvien värimäärityksiin: ne täytyy ehdottomasti olla lopullisen taittotyön mukaisesti joko CMYK-värejä (nelivärityöt) tai spottivärejä (osavärityöt).

Otsikot, tekstilogot ja etenkin erikois- ja TrueType-fontit on syytä muuntaa poluiksi. Suuret tekstialueet (leipäteksti) voi jättää tekstiksi, kunhan muistaa käyttää Adoben Type1-kirjasimia (ei TrueType-fontteja!) ja varmistaa, että fontit löytyvät Acta Printistä. Illustratorissa fontit voidaan tallentaa myös työn mukana samaan tiedostoon. Adoden TypeManager (ATM) on lähes välttämätön apuohjelma fonttien hallitsemiseksi.  

Corelliin, FreeHandiin ja Illustratoriin voidaan ongelmitta sijoittaa TIFF- ja EPS-kuvia, kunhan muistetaan laittaa alkuperäiset tiedostot painoon mukaan. Turhia häiveitä ja liian monimutkaisia polkuja tulee välttää, sillä ne tukkivat helposti tulostimet.

QuarkXpressiin tuotua FreeHand- tai Illustrator-EPSiä voidaan skaalata lähes rajattomasti, mutta jos se sisältää bittikarttakuvia, on syytä pitäytyä 60–120 %:n rajoissa.

CorelDraw:ssa voidaan fontit muuntaa poluiksi samalla, kun tiedosto tallennetaan EPS-muotoon. Esikatselukuvan tulee olla TIFF-muotoinen, 8-bittinen värikuva, jonka resoluutioksi riittää 72 dpi. Sijoitetut bittikarttakuvat tulee jättää CMYK-muotoon.

EPS-tiedosto tulee tallentaa PostScript Level 2 -muotoisena tiedostona ilman pakkausta.