VALMIIN TYÖN SIIRTÄMINEN ACTA PRINTIIN

Aineistopaketin valmistaminen
Jos taittoaineisto siirretään sähköisesti Acta Printiin, kannattaa se ensin pakata Macilla joko .hqx-, .sit- tai .sea-muotoon tai PC:llä WinZipillä. Jos käytetään jotain muuta pakkausohjelmistoa, tulee mukaan liittää myös purkuohjelma.

Aineiston siirtäminen
Aineisto voidaan toimittaa Acta Printiin CD-, zip- tai jaz-levyllä osoitteeseen:

Acta Print
Asiakaspalvelu
Hietalahdenranta 17
00180 Helsinki

Sähköisesti pienet (alle 20 MB:n) tiedostot voidaan lähettää pakattuna sähköpostin liitteenä, mutta suosittelemme käytettäväksi jotain seuraavista siirtoprotokollista:

ISDN/LeonardoPro
puh. (09) 612 41 850 (Asiakaspalvelu, Hietalahti)  
ISDN/EasyTransfer (Planet),  
puh. (09) 612 42 390 (Asiakaspalvelu, Hietalahti)  
ISDN/LeonardoPro
puh. (09) 868 38 410 (Yhtyneet Kuvalehdet, Pasila)  
FTP, osoite ftp.actaprint.fi
(oma, suojattu hakemisto luodaan pyydettäessä)  
AppleTalk TCP/IP:n yli  
(käyttötunnukset pyydetään erikseen)  
FirstClass  
(käyttötunnukset pyydetään erikseen)

Vedosliikenne
Vedos voidaan lähettää asiakkaalle helpoiten sähköpostitse. Matalaresoluutioinen pdf-tiedosto tai vaikkapa tiff- tai jpeg-kuvatiedosto siirtyy nopeasti linjoja myöten tarkistettavaksi, jolloin vedosliikenne sujuu yhtä ripeästi kuin muukin osa digitaalista sivunvalmistusprosessia. Vedos voidaan toimittaa myös tulosteena, jolloin sen tekemisessä huomioidaan niin painomenetelmä kuin käytettävä paperilaatukin. Näin vedos vastaa lopullista painojälkeä. Kromaliini, joka laadukkuudestaan huolimatta (tai itse asiassa sen vuoksi) ei koskaan kertonut lopullisesta painojäljestä ehdotonta totuutta. Vedosta ei välttämättä tarvita lainkaan, sillä asiakkaan toimittama pdf-tiedosto toimii sellaisenaan sähköisenä vedoksena.