ISO 9001, ISO 14001 sekä Pohjoismainen ympäristömerkki

Acta Printillä on voimassa oleva ISO 9001 -standardin mukainen laatujärjestelmä kaikissa tuotantoyksiköissään ja ISO 14001 -standardin mukainen ympäristöhallintajärjestelmä Syväpainossa. Acta Printin Offsetpainolla on myös oikeus käyttää Pohjoismaista ympäristömerkkiä valmistamissaan painotuotteissa.

Kivenlahden Syväpainolle ISO 14001 -ympäristösertifikaatti

DNV Certification Oy/Ab myönsi 19. toukokuuta ISO 14001 -standardin mukaisen ympäristöjärjestelmäsertifikaatin Acta Print Oy:n Kivenlahden syväpainolle.

– Sertifikaatin saanti on osoitus syväpainossa harjoitetusta pitkäjänteisestä, ympäristövastuullisesta toiminnasta, jolla on ennen kaikkea sitouduttu haitallisten ympäristövaikutuksien huomioimiseen ja niiden jatkuvaan vähentämiseen, kertoo Acta Printin tekninen johtaja Mika Renvall.

Ympäristön pilaantumisen ehkäisemisessä avainasemassa ovat painolaitoksen painoväriliuotinpäästöt eli ns. VOC-päästöt ilmaan, jotka lisäävät alailmakehän otsonipitoisuuksia. Määrätietoisella työllä on liuotinpäästöjä pystytty vähentämään yli puoleen aikasempien vuosien tasosta ja viranomaisrajoista.

– Ympäristönäkökulmasta katsottuna syväpainomenetelmä on VOC-päästöissä jopa offset-teknologiaa edistyksellisempi, kun vain toimitaan vastuuntuntoisesti, Renvall toteaa.